Välkommen till resan mot ett fossilfritt liv!

Hej och vad kul att du hittat hit!

Vi är en ideell föreningen som valt att påbörja resan mot ett fossilfritt liv och sprida berättelser om vägen mot målet. Vi vill göra det här tillsammans för att det ger större effekt när fler är med, men framförallt för att det blir roligare när man kan inspireras och peppas av andra medresenärer som delar samma mål.

Är du också orolig över klimatkrisen och vill försöka göra något åt situationen? Då har du hittat rätt!

Vi befinner oss i en akut klimatkris. Om vi ska lyckas begränsa uppvärmningen till under 2 grader och undvika en global katastrof så måste utsläppen halveras till 2030 och nå noll till år 2050. Det gäller de globala utsläppen, det gäller Sveriges utsläpp, det gäller våra utsläpp och det gäller dina utsläpp. Vi måste förändra vår livsstil nu, samtidigt som tekniken måste utvecklas i rekordfart. Vi måste göra allt vad vi kan för att lyckas undvika en uppvärmning på 4 eller 6 grader, vilket hade varit förödande för livet på jorden.

Hur går det då? I Sverige så ökade utsläppen 2018, detta trots att Sverige, som ett av de rikaste länderna i världen, måste gå före enligt Parisavtalet. Det är med andra ord väldigt bråttom och går än så länge alldeles, alldeles för långsamt.

Det fina är dock att du inte behöver vänta tills politikerna förstår allvaret, utan du kan påbörja din egen resa och omställning från fossilberoendet redan idag! Så vad väntar du på?

Alla behövs och alla är välkomna, så länge man delar visionen om en fossilfri värld.

Varför ska man väga in? Jo, för att man snabbt inser tre saker när man väger in sitt klimatavtryck:

1. Vad i ens livsstil som bidrar till utsläpp och vad som ger resultat

2. Att det går att komma långt med individuella val

3. Men att det måste till en systemförändring för att lyckas hela vägen

Det är därför det är så viktigt att prata om klimatkrisen och själv börja ställa om. För när vi själva tar klimatansvar och vågar berätta om att vi agerar, så påverkar vi vår omgivning, vilket i sin tur är helt nödvändigt om vi ska lyckas ställa om i tid.

Du kan följa oss på instagram eller genom vår blogg, där vi delar med oss om berättelser från resan.

Hoppas du vill ta följe med oss! En bättre och fossilfri värld finns inom räckhåll.

/ Styrelsen för Resan mot ett fossilfritt liv, juni 2019