30 år från nu

Nästa vecka är det 30 år sedan Berlinmuren föll. En händelse som då var overklig för många och som få trodde att de skulle få vara med om. En revolution som gick fredligt till och som förändrade världen. 

Det är också ungefär 30 år kvar tills hela världen behöver bli fossilfri. År 2050 måste varenda kotte på jorden vara nere på under 1 ton CO2e per person. Vi måste också ha börjat binda och fånga in koldioxid från atmosfären i STOR skala, om vi ska lyckas begränsa uppvärmningen och undvika en katastrof. Om 30 år! Samtidigt måste vi i de rika länderna ställa om betydligt mycket snabbare för att det hela ska vara möjligt.

Det kan tyckas svindlande. Omställningen är så stor och tiden så knapp. Då kan det vara skönt att påminna sig om att det till synes omöjliga faktiskt har hänt förut, och kommer att ske igen när vi blir tillräckligt många som kräver förändring. Vår lilla blågröna planet som är hem till allt och alla vi älskar är värd att kämpa för! ??❤

Printscreens från SVT Nyheters korta reportage om murens fall

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *