Elliot ska minska sina utsläpp till en tredjedel

Elitidrottare, handelsstudent OCH medresenär på #resanmotettfossilfrittliv?

Säg hej till Elliot! Som roddare på elitnivå krävs det en hel del långa transporter med flyg för att ta sig till träningsläger och tävlingar. Detta är också något som syns på invägningssiffran. Av de ca 11,6 ton CO2e som Elliot släppte ut mellan september 2018 och augusti 2019 så kom hela 6,6 ton från transporterna.

Som den målinriktade person Elliot är så har han självklart satt ett mål till nästa år när han ska väga in igen. I månadsskiftet september/augusti 2020 hoppas Elliot väga in på under 4 ton! Alltså på 1/3 av hans nuvarande utsläpp. Inspirerande!

För att minska sitt avtryck till nästa år ska Elliot inte åka till Australien och träna, utan ge sig i kast med den svenska vintern och roddmaskinerna, istället för att ro på vattnet under bar himmel i det varma sommarvädret. You can do it säger vi ?

Elliot har testat att vara vegan i 2 veckor och kommer under året att minska sin kött- och mjölkkonsumtion. När vi frågar honom vad som ska bli roligast med att ställa om, så berättar han att han mest triggas över tävlingsmomentet av att få en lägre siffra än sin kompis

Så trots att Elliot har 2 inneboende, ytterst sällan åker bil och alltid går till och från skolan så var hans utsläpp relativt högt. Vet du vad ditt utsläpp är? Se till att väga in och få #klimatkoll!

Alla är välkomman på #resanmotettfossilfrittliv och alla behövs! ?

Vi önskar Elliot lycka till under året och håller tummarna för honom på U23 EM!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *