Livsmedelsbutiker tar klimatansvar

Tänk om det fanns en matbutik som upplyste sina kunder om klimatkrisen och underlättade för sina kunder att välja klimatsmarta alternativ… Och tänk, det gör det! Framtiden är här.

Mat.se har lagt ut följande information till sina kunder och gjort det enklare att handla klimatsmart via en klimatsmart sökfunktion.

Även ICA har gjort det möjligt för sina kunder att se hur höga sina utsläpp är genom funktionen Mitt Klimatmål. Använder man ICA-kortet så kan man se hur stort CO2e utsläpp varorna man handlar har, och få förslag på produkter man kan byta ut för att minska sin påverkan. Supersmidigt! Här kan du läsa mer om deras satsning som bygger på FN:s klimatmål.

Vi tycker att det ska vara så lätt som möjligt att välja rätt och tycker det är jättebra att livsmedelsbutiker nu börjat ta till sig detta och nu genomför det i praktiken. För även om man vill göra rätt, så är det inte alltid så lätt att veta vad man ska välja nära man står där stressad och svettig i affären eller scrollar hemma bland varorna.

Därför tycker vi det är toppen att Mat.se och ICA nu tagit #klimatansvar och börjat underlätta för och upplysa sina kunder! För om till och med våra matbutiker är på oss, så kan väl snart ingen fortsätta förneka klimatkrisen? 😉

Hoppas att fler matbutiker följer efter och att flera kunder använder funktionerna! Har du sett någon annan livsmedelsbutik som gjort något likdanande?

Ps. Inlägget är inte sponsrat, vi vill bara lyfta goda exempel för att inspirera andra.

Ps 2. Undra vilken butik som blir först med att helt sluta sälja importerat kött, palmolja och andra stora klimatbovar? Där vill vi handla! Ds.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *