Att lära sig uppskatta det som finns precis utanför dörren

Tidigare var jag inställd på att jag behövde resa iväg för att få riktigt fina naturupplevelser, men så behöver det inte alls vara.  Vi har förmånen att ha vacker natur nästan överallt i Sverige och en förträfflig allmänhetsrätt. Det är bara att sätta på sig skorna och ge sig ut och njuta!

Idag var jag ute med en lokal löpgrupp i skogen bakom huset där vi bor. Ida Enstedt, som leder gruppen, visade oss hennes favoritstigar och vi sprang tills endorfinerna sprutade ur öronen på oss. Gratis, kul och miljövänligt på en och samma gång ????‍♀️ Eldsjälarna som drar ihop såna här saker varje vecka är verkligen värda sin vikt i guld. Förutom att man får se nya platser i närheten av där man bor, så lär man känna personer som bor i närområdet som aldrig träffat tidigare. Så bra! Dessutom så har god kontakt med det lokala samhället visat sig rädda liv vid händelser av extremväder.  (Vetenskapsradion)

För två veckor sedan när jag var ute i samma skog, sprang jag på en annan expert när det kommer till att njuta och ta till vara på det som finns nära, nämligen Hanna Olvenmark som driver Portionen under tian. Hanna och ett gäng andra tjejer hade dukat upp en så kallad utefrulle. Lika enkelt som genialiskt! ?? Några av mina bästa minnen från somrarna när jag var liten, var just när min mormor drog med sig mig och mina kusiner till sjön och vi käkade utefrulle på bryggan. Så himla mysigt ?  Det behöver inte vara svårare än så för att skapa minnen som räcker för en hel livstid.

Jag vet att det låter som en klyscha, men äventyren finns verkligen bara runt hörnet. Man kan springa, ha utefika, nattvandra, fixa skattjakt, fota, tälta, vinterbada, spana på djur eller bara ta en promenad och titta på utsikten från toppen. Bara fantasin sätter gränserna.

Det gäller bara att lära sig att se och uppskatta det som finns precis utanför dörren!

Bild från den första skogspromenaden efter min förlossning i våras. Jag svävade på moln över att äntligen få vara utomhus igen och tyckte allting såg magiskt ut. Nu när jag ser den här bilden igen så förstår jag varför. Det ÄR ju banne mig magiskt där ute!

 ?????????

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *