Vad spelar det för roll vad jag gör, när andra släpper ut så mycket mer?

”Vad spelar det för roll vad lilla jag gör? ??‍♂️

Även om ens egen insats kan upplevas som liten, så blir summan av allas sammanlagda handlingar märkbar. Tusentals individuella val har gjort att  köttkonsumtionen äntligen börjat minska. Flera individer som agerar GÖR skillnad i statistiken ???

Varje handling och varje person som pratar om klimatet skapar ringar på vattnet. Eftersom de politiska ledarskapet som behövs saknas, måste vi visa att vi tycker att de här frågorna är viktiga, tills världens ledare genomför politik i linje med Parisavtalet ?‍⚖

Det hoppfulla är att alla stora samhällsförändringar, oavsett om det gäller medborgarrättsrörelsen eller kvinnors rättigheter, alltid har börjat med en liten grupp människor bestämt sig ???? Det är stort att få vara en del av den rörelsen!

”Men mina utsläpp är så små, är det inte bättre att försöka påverka de stora utsläpparna? ??‍♀️

Självklart måste man försöka påverka de stora bovarna, men sanningen är att det är extremt bråttom, och att vi måste göra både och för att ha en chans att lyckas. Det vill säga, vi måste agera både individuellt OCH genom opinion ?

Det är kontraproduktiv att protestera mot företags utsläpp och sen glatt fortsätta köpa deras produkter ??‍♀️ Genom att fortsätta stödja producenter av fossila bränslen (exempelvis genom flygbränsle till din flygresa) så uppmuntrar du de stora bovarna att fortsätta precis som vanligt! ?

Den enda person du kan styra över är dig själv, så börja med att ta ansvar över dina egna handlingar ? Att agera, istället för att klaga på att inget händer, gör också att man känner sig mindre maktlös och mår bättre ???

 

Syntolking: Starten på Tjolöholm Swimrun 2018. Det är så mäktigt när människor bestämt sig och tillsammans springer mot samma mål ? Dessutom blir det extra kraftfullt när man hjälper varandra på vägen ?

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *