Jättarna har bestämt sig för att ställa om

LUCKA 24  – Jättarna har bestämt sig ??

Nu har även flera stora bolag bestämt sig för att bli fossilfria! ?

  • Maersk, den globala bjässen när det kommer till containerskeppningar,  gick ut med i en pressrelease nu i december där de berättar att de siktar på att bli koldioxidneutrala till 2050. Enligt pressreleasen har de även minskat sina utsläpp med 46% sen 2007 ?
  • Tre statliga jättar, Vattenfall, SSAB och LKAB har gått samman och satt som mål att ta fram fossilfritt stål. En satsning som med största sannolikhet handlar om miljardinvesteringar. Till 2035 räknar man med att kunna ha produktion i större skala ?
  • Byggbolaget Skanska finns i 10 länder i Europa och även har verksamhet i USA, totalt finns det 40 000 anställda i hela koncernen ? Skanska Sverige har 9200 anställda och har som mål att vara klimatneutrala i hela värdekedjan till 2045. Redan i dag är 2/3 av omsättningen så kallat grönt byggande som sträcker sig längre än dagens standard och lagkrav ?
  • Cementa, ett av de största byggmaterialsföretag i Sverige som tillverkar cement, har en vision om att nå koldioxidsneutralitet till 2030 ??
  •  Även modeindustrin har satt som mål att vara klimatneutrala till 2050 i satsningen ”‘Fashion Industry Charter for Climate Action” som lanserades under COP24. 43 ledande företag, bland annat; H&M, Levis, Puma, Stella McCartney och Hugo Boss är med i satsningen ??
  • Mölndal Energi, är visserligen ingen global jätte, men en jätte i min hemkommun ? Från och med årsskiftet ska deras egna produktion vara helt fossilfri. Mölndal energi  är ett av de första energiföretagen i Sverige att bli fossilfria ??

Nu vill jag önska alla läsare en riktigt god jul! ? Min klapp till er var de här 15 goda  exemplen på allt positivt som faktiskt händer ?

Jag hoppas att er julklapp blir att ni är lite snällare mot planeten och mot er själva nästa år ?? Kanske är det dags att du också bestämmer dig för vilket år du ska leva fossilfritt och påbörja #resanmotettfossilfrittliv? ?

Nu tar jag ledigt några dagar och ska släppa mobilen och bara hänga kravlöst med familjen ??? Vi hörs snart igen! ?

Syntolkning: Jag och mina småkillar som jag ska  gosa järnet med nu ?

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *