Miljövänliga(re) sportarrangemang

LUCKA 23 –  Miljövänliga(re) sportarrangemang ??

Vintrarna blir varmare och varmare och snösäsongen blir allt mer osäker ❄?  För skidbranschen handlar klimatförändringarna om branschens överlevnad, och därför har man valt att satsa på ett fossilfritt alpint VM i Åre 2019! ???

Genom att bland annat erbjuda bra kollektivtrafik, ställa krav på inköp och minska matsvinnet hoppas man kunna nå målet ✊? Arrangörerna hoppas kunna vara en inspiratör för andra och sprida kunskap ? Låt oss hålla tummarna för att de lyckas, och att det blir standard att vara fossilfri och hållbar när man arrangerar sportarrangemang i framtiden!

Ett annat positivt exempel går att hitta inom hästsporten ?? Även om ridsporten inte är känd för att vara den mest miljövänliga sporten (varje år flygs hästar fram och tillbaka mellan tävlingar eller transporteras på tunga lastbilar), så finns det undantag! ??

Lövsta Stuteri anordnar tävlingen Lövsta Future Challenge och klimatkompenserar för ekipagens och dressyrdomarnas resor till och från tävlingarna, via ett samarbete med ZeroMission

På deras hemsida lägger Lövsta Stuteri också ut exempel på andra hållbarhetsinitiativ och tips till andra som är verksamma inom hästbranschen ?Tips som många gånger även sparar in pengar för stallen! ♻️

Sedan 2016 delar även Lövsta Future Challenge ut ett årligt hållbarhetspris, för att uppmuntra och lyfta fram goda initiativ och insatser för hållbarhet inom hästnäringen? Tänk om man kunde få se ett liknande pris inom andra sporter ?

Har ni något exempel på fler fossilfria eller hållbara sportarrangemang? Tipsa mig mer än gärna! ?? Jag  har suttit och letat en bra stund, men det är fortfarande svårt att hitta bra exempel ?

Som 2019 tänker jag därför ha som mål att kolla upp och höra av mig till de tävlingar jag besöker eller deltar i och fråga vad de gör för att vara hållbara och minska sina utsläpp ?? På så sätt lär man sig mer och visar intresse för frågorna ? Haka gärna på!

Syntolkning: En snöig dag i Åre februari 2017 ☃️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *