Köttkonsumtionen minskar

LUCKA 21 – Köttkonsumtionen minskar ??

2 av 3 svenska kvinnor har minskat sin köttkonsumtion för klimatets skull enligt en Sifo-undersökning gjord nu i december! ?? Allt fler svenskar minskar sin köttkonsumtion, men den största förändringen sker hos kvinnor ????

Varannan svensk kvinna, och varannan person mellan 18 och 29 år, kan tänka sig att hoppa över julskinkan i år till förmån för ett mer vegetariskt julbord enligt en undersökning gjord av Novus gjord i nov/dec 2018 ?.  (Ibland blir man lite extra stolt över att vara kvinna och född på 90-talet ?✌?) Sett till hela befolkningen kan var tredje svensk tänka sig att skippa julskinkan ?

Vi får hoppas att detta är fortsättningen på trendbrottet vi såg 2017, då köttätandet minskade från att ha legat stabilt på 87,5 kg per person och år sedan 2013 ?? Minskningen 2017 var den största som skett sedan 1990! Låt oss hålla tummarna att trenden har vänt för gott och att den ohållbara köttkonsumtionen snart kan skrivas in i historieböckerna! ?

Syntolkning: Bild från 2016 när jag hittade ett gäng kelsjuka kvigor. Kändes bra att klia när man vet att man inte riskerar att käka upp de fina tjejerna! #väljvego

PS. Att köttkonsumtionen minskar betyder inte att man kan äta mer kött för att andra äter mindre… Köttkonsumtionen måste fortfarande minska för att vi ska kunna nå 1.5 graders målet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *