Vi håller oss på jorden

LUCKA 16 – Vi håller oss på jorden ??

Allt fler privatpersoner engagerar sig för klimatet och miljöfrågor ??? Ett exempel är ”Vi håller oss på jorden” som är ett initiativ som syftar till att sprida medvetenhet kring flygets klimatpåverkan och att verka för ett minskat flygresande

Genom kampanjen ”Flygfritt 2019” utmanar ”Vi håller oss på jorden” svenska folket att ta ett kollektivt ansvar för att minska vårt flygande ?? Kampanjen går ut på att man går med på att helt avstå från att flyga under 2019 – förutsatt att det är 100 000 personer som lovar att göra samma sak.

”‪Många känner att om man som enskild person avstår från att flyga så gör det ingen skillnad. Här är målet att 100 000 personer ska vara med och tillsammans göra stor skillnad. Det är ett steg mot medvetandehöjande för en själv och andra, ett steg närmare att bryta flygnormen” säger Maja Rosén, som med hjälp av en granne har dragit i gång kampanjen. (Från tidningen Land 30 oktober)

Gruppen har fått publicitet i flera länder och förhoppningsvis är detta en rörelse som bara är i startgroparna ??‍♀️ Det är fantastiskt vilken stor skillnad några privatpersoner som bestämmer sig kan göra! Tusen tack för allt arbete ni lägger ner ??❤

Anmäl du dig också till ett flygfritt 2019, för att hjälpa till att lyfta frågan. Sök på ”Flygfritt 2019” på Facebook eller anmäl dig på gruppens hemsida. En anmälan är det perfekta nyårslöftet! ?

Känns det tråkigt att sluta flyga eller börja ta upp flygets skadliga påverkan med vänner och bekanta? Maja Rosén sammanfattar det hela så bra i Veckans Affärer: ”Egentligen kan inte vi som vill förbättra världen anklagas för att vara glädjedödare. De verkliga glädjedödarna är ju de som vet vad som håller på att hända, men struntar i det.” ???

Ännu mer pepp får du om du följer ”Vi håller oss på jorden” och tackar ja till eventet ? Det är kul att göra skillnad, men det är ännu roligare och effektivare när vi gör det tillsammans ????

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *