100% FOSSILBRÄNSLEFRITT SKÅNE 2020

LUCKA 14 ??

Region Skåne har tillsammans med Länsstyrelsen och kommunerna i Skåne dragit igång satsningen ”100 % fossilbränslefritt Skåne 2020”. Ansluter man sig så åtar man sig att vara aktiv för att man själv eller sin organisation ska eftersträva:

  • Ingen fossil energianvändning i byggnader. Det innebär att du/företaget/organisationen inte använder fossil energi för värme och kyla i byggnaderna du/företaget/organisationen äger eller hyr. ??
  • Inget fossilt bränsle i transporter. Det innebär att du/företaget/organisationen inte använder fossilt bränsle i egna transporter, resor eller köpta transporttjänster. ???‍♀️?
  • Ingen användning av fossil el. Det innebär att du/företaget/organisationen inte använder fossil el i den egna verksamheten och samt att du/företaget/organisationen köper miljömärkt el av någon sort. ☀️?

Lyckas man inte till år 2020 så åtar man sig att klimatkompensera för resten! ???

100 % fossilbränslefritt Skåne är öppet för alla – Privatpersoner, företag, kommuner och andra organisationer ?✍?

Några som redan har skrivit under är MoveByBike, Trelleborgshem, Swedavia AB Malmö Airport (!), Tandläkare Åke Robertson, Skånska, Båstads kommun, Sjöbo kommun, Miljöpartiet Skåne, Centerpartiet Skåne, Filmcentrum Syd, Svenska Kyrkan (Lunds stift) och RFSU Malmö ??

Heja dem och alla andra som valt att vara en del av 100% fossilbränslefritt till 2020! ?? ??‍♀️

PS. Gå in på Klimatsamverkan Skånes hemsida för att se hela listan med alla som skrivit under ? Saknar du någon (till exempel övriga 6 riksdagspartier i Skåne ?) så hör av er och uppmana dem att också ansluta sig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *