Storuman Forever

LUCKA 13 – FÖREGÅNGARE ??

Det finns flera privatpersoner som går före och visar vägen?‍♀️?‍♂️ Ett exempel är armbryterskan Heidi Andersson och skidskytten Björn Ferry som har satt som mål att leva fossilfritt 2025, 10 år efter klimatmötet i Paris ?? Heidi och Björn har valt att börja, i ett försök att visa vägen för andra – och det har de verkligen lyckats med! ????

Under 2018 sände SVT programmet Storuman Forever med Heidi och Björn ?? I serien får man följa ett gäng medborgare som bor i Storuman och deras försök att minska sina utsläpp ??‍♀️ Programmet uppmanar andra personer och kommumer att följa efter och utmana varandra när det kommer till att minska sina utsläpp ?? Se programmet om du inte redan gjort det! ? Det finns på SVT Play fram till den 14 februari 2019, så är perfekt att se under mellandagarna tillsammans med släkt och vänner ???☃️

Efter en spontanlunch med Hedi i höstas så bestämde jag mig för att gå från ord till handling och startade upp Resan mot ett fossilfritt liv. (Tusen tack för peppen! ??) I januari kommer vi vara ett gäng som väger in våra utsläpp här på västkusten, som en kickoff för vår resa mot ett fossilfritt liv, inspirerade av Storuman Forever ? Så även om din egna handling inte kanske känns speciellt stor kan den skapa ringar på vattnet och inspirera andra! ?

Har du någon förebild när det kommer till att leva fossilfritt och minska sina utsläpp? Eller är du kanske en förebild för någon vän, kollega eller familjemedlem? ? Allt man gör räknas och det är genom att själv agera och i alla möjliga (och omöjliga) situationer lyfta vår tids ödesfråga, som vi kommer lyckas vända kurvan ???

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *