Strålande tider för solenergi

LUCKA 12 – Strålande tider för solenergi,

Solceller är billigare än någonsin och konkurrerar nu ut kol och gas, inte bara för att det är hållbart, utan för att det helt enkelt är lönsamt!

☀️ Nu på fredag inviger Göteborg Energi Sveriges största solcellspark. Parken kommer kunna förse 1100 villor med energi.

☀️ Allt fler hushåll, företag och föreningar installerar solceller. Ett exempel är Ågesta Gård, en av Sveriges största ridskolor, som nu i princip är självförsörjande på el. Ågesta Gård beräknar att hela satsningen ska vara betalad på ungefär 7 år. Det är något för fler föreningar att ta efter!

☀️ Flera länder går före och främjar solenergi! I Kalifornien måste nästan alla nya villor och flerbostadshus ha solceller från år 2020 och i Spanien finns det en lag som kräver att varmvattnet i nya och renoverade hus måste värmas av solen till 30-70 %.

☀️ När det gäller solenergi går det att hitta hur många positiva exempel som helst, det är bara att googla. Som exempel så byggs det flera förskolor runt om i landet med solceller på taket.

☀️ Vill du också komma igång? Då kan jag tipsa om www.Solcellskollen.se som är en enkel tjänst som hjälper dig att komma igång och som samlar all info på ett ställe.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *