Ställ om du också!

Steg-för-steg-guide till resan mot ett fossilfritt liv

Vill du också påbörja din resan mot ett fossilfritt liv, själv eller tillsammans med en grupp? Vet du inte hur du ska börja?
Du kan vara lugn! Tillsammans med Lagningsbloggen har jag tagit fram en guide som berättar allt du behöver veta för att komma igång.

Vi ser vad som håller på att hända framför våra ögon och ändå väljer de flesta att titta bort, trots att tiden att kunna påverka är så knapp.  Senast i förra veckan kom det en ny forskningsrapport som visade att antalet insekter minskar i rekordfart, vilket riskerar att leda till en naturkollaps om inte utvecklingen stoppas. Utsläppen av koldioxid ökade med över 2% 2018. Vi vet att mycket går åt fel håll, men det går att påverka.  Engagera dig istället för att tyst se på!

Prata med vänner, gå med i #flygfritt2020, kontakta dina politiker och företagen du handlar av, läs på, gå på en klimatstrejk, väg in ditt klimatavtryck och sänk det, lyft frågan i skolan och på jobbet och våga ställa de obekväma frågorna. Ta en timme från tv-tittande eller prioritera om veckans 5:e träningstimme och börja agera!

Vi behöver bli många, många fler som bryr sig om vi ska klara detta. Ett bra och roligt sätt att engagera sig och sin omgivning är just att väga in tillsammans. Man kan påverka så mycket mer än man tror! Göteborgs-Posten skrev tillexempel i veckan en artikel om att vi vägt in och satt som mål att leva fossilfritt.  Tänk då hur mycket vi skulle kunna påverkar om vi var fler?

Skicka ett mail till info(a)resanmotettfossilfrittliv.se om du är intresserad av att haka på! Du är varmt välkommen.

Omslagsbild från Max Gustafson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *