Ställ om du också!

Ställ om du också!

Vill du också börja din resa mot ett fossilfritt liv och minska din klimatpåverkan? Hurra!

Det är enklare än du tror. Följ bara de 5 stegen nedan.

  1. Väg in! För att börja behöver man ett startvärde att utgå från. Du kan tex. använda dig av klimatkontot.se eller Svalna.se för att räka ut ditt klimatavtryck.
  2. Skriv ner ditt resultat och spara det. För att göra det hela lite roligare kan du utmana en kollega, släktning, kompis eller familjemedlem. Ta en bild på dig och ditt startvärde och posta i sociala medier och tagga bilden #resanmotettfossilfrittliv eller skicka bilden till info@resanmotettfossilfrittliv.se

    Så här kan det se ut:

  3. Fundera på vad du kan göra för att minska dina utsläpp. Klimatkontot.se ger dig konkreta förslag på åtgärder.
  4. Gör det! Ibland är det faktiskt inte tanken som räknas, utan vad man faktiskt gör och inte gör som har betydelse.
  5. Sätt ett slutdatum och  väg in igen. Reflektera över ditt resultat och fundera på vad du kan göra bättre till nästa period. Fira om det gått bra! Jämför ditt resultat med dina eventuella medresenärer. Själv har jag satt 31 december som datum för min årliga invägning. Börja om på punkt 1. Lyckas du inte sänka ditt utsläpp ett år, kanske du kan få med ytterligare en person som kan sänka sitt utsläpp istället?

Svårare än så är det inte! Jag kommer att finnas här längst hela vägen och peppa på bloggen och på instagram. Vill du hellre få några kloka råd från en forskare, titta på filmen nedan. Nu kör vi!

PS. Vill du väga in med grupp och bli en reseledare mot Resan mot ett fossilfritt liv? Hör av dig så får du en enkel steg-för-steg guide för hur du kan gå tillväga!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *